Amelias beste treningstips

Finn ditt «hvorfor»

Hvorfor ønsker du å begynne å trene? Eller kanskje du har trent i mange år, men motivasjonen begynner å dø ut? Mitt første og beste tips er at du setter deg ned og finner ut hvorfor du vil starte med en livsstilsendring. Det viktigeste er at det kommer innen ifra, det må tennes en flamme i deg. Hva vil du oppnå med treningen og hvordan kommer du deg dit? Har du alltid hatt lyst til å delta i Birkebeinerløpet, eller vil du bare komme deg til øverste etasje uten å bli andpusten? Hva med å bli markant sterkere, eller bli kvitt litt smerter i kroppen? Det spiller ingen rolle hva det er, men det vil legge grunnlaget for treningen din.

Gjør det enkelt

Det hele starter når man tar et valg. Trening trenger ikke være så veldig avansert, som mange føler på i hverdagen. Når du først har funnet ut hvorfor du ønsker å gjøre en endring, vil neste steg være å faktisk starte. 20 minutter gange i nabolaget, i skogen eller på en tredemølle, vil utgjøre en stor forskjell for alle, ikke bare de som starter fra sofaen.

Følg et treningsprogram

Nok en gang så handler det om å gjøre det enkelt. Når man har en plan ferdig nedskrevet føles dørstokkmila automatisk litt kortere. Jeg vil anbefale alle å bruke en personlig trener, uavhengig om man er nybegynner eller om man har trent hele livet. Da vil man kunne få et nytt perspektiv på både seg selv og treningen, og bli utfordret på helt nye måter. Det å ha noen til å veilede seg gjennom treningen føles ofte svært betryggende, og en trener ønsker bare at du skal nå ditt ytterste potensial. Dersom du foretrekker å trene på egenhånd, vil jeg fremdeles anbefale et program som består av både styrke- og utholdenhetstrening. Selv 20 minutter med styrketrening to dager i uken, vil hjelpe til med å forbedre kroppen.

Vær tålmodig

Det kommer til å være hardt, det kommer til å være slitsomt og motivasjonen vil variere. Du vil ha opp- og nedturer, og selv om nedturene kanskje kjennes større ut, kan jeg love at det blir flere oppturer dersom du holder ut. Hold fast på målet ditt, hold fast i deg selv, og den fremtidige versjonen av deg selv, så vil resultatene komme.

Håper disse tipsene kan hjelpe deg på veien, og dersom du skulle ønske litt hjelp med å komme i gang, må du gjerne ta kontakt med meg på e-post (ameliatorvik@hotmail.com) eller oppsøke meg på EasyFit Kristiansund.

nb_NO